Onze Inspirerende Reis: SpeakXout, de Stem van de Jeugd.

In het voorjaar van 2020, toen de wereld plotseling tot stilstand kwam door de uitbraak van de coronapandemie en de daaropvolgende lockdown, voelden jongeren zich plotseling geïsoleerd en verloren. Hun levendige sociale levens werden abrupt afgebroken, en het gemis van verbinding was onmiskenbaar.

Het was in deze turbulente tijden dat SpeakXout het levenslicht zag, als een stralend lichtpuntje in de duisternis. Onder leiding van onze visionaire oprichter en drijvende kracht, Malika Zerkouni, kwamen zo'n vijftiental jongeren samen om een oplossing te vinden. We besloten om regelmatig online bijeen te komen, om zo de banden met elkaar te herstellen en het gesprek weer op gang te brengen.


Al snel kwamen we tot de conclusie dat we een grotere missie hadden: de stem van de jongeren laten horen. Zo ontstond de naam van onze vereniging, SpeakXout. Het logo, een krachtige 'X', staat voor anders zijn, want we erkennen dat we allemaal uniek zijn op onze eigen manier.

Met dit nieuwe elan gaven we de jongeren een platform om hun gedachten en ideeën te delen. Zo begonnen de allereerste salongesprekken, in samenwerking met verschillende partners. Bij SpeakXout geloven we in samenwerking met diverse organisaties die elk hun eigen werkwijze hebben, maar toch bereid zijn om de verbinding met elkaar aan te gaan. Onze groep toegewijde partners streeft naar maatschappelijke impact met een duurzaam karakter.


Samen zetten we stappen naar een wereld waarin de stem van de jeugd gehoord wordt, waar verschillen worden omarmd en waar verbinding centraal staat. Dit is onze reis, en we nodigen jou uit om met ons mee te gaan. Samen kunnen we een blijvende impact maken, en samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken voor de jeugd van vandaag en morgen.

Welkom bij SpeakXout, welkom bij de stem van de jeugd!

En wat vonden de beleidsmakers van het gesprek? Check zeker deze video's

unsplash