INSTALIVE

Levenslang kennis opdoen is essentieel in het leven van Katja. Innovatie, creativiteit en ondernemerschap zijn voor haar drie elementen die onmisbaar zijn. Geprikkeld door de IT-sector, werkt ze al meer dan 15 jaar voor organisaties als consultant. Daarnaast zet ze zich als sociaal ondernemer in om (jonge) kinderen te begeleiden in een wereld die continu aan het veranderen is. Ze won met haar Edtech startup verschillende internationale awards en bracht in 2018 haar eerste boek Digitale Burgertjes uit waarmee ze onderwijzers en leerkrachten wil meenemen in de onlinewereld van kinderen. Maar bovenal is Katja een moeder van twee jonge tieners en vind ze het heel belangrijk dat zij het belang van ondernemerschap en innovatie ook inzien. 

Enrico heeft ons  van in het begin al meteen bij de keel genomen. Hij stemde toe om zijn ongelooflijk verhaal met ons te delen waar vallen en opstaan de kernwoorden zijn. In 2020 kreeg Enrico plots een hersenbloeding  waardoor hij bijna een jaar in coma heeft gelegen. Vandaag vecht hij keihard om opnieuw van het het leven te kunnen genieten en de simpele dingen opnieuw te leren. Enrico is een vechter, iemand die niet opgeeft. Dit hebben we nodig in onze huidige samenleving waar onverwachte situaties -zoals de pandemie- kunnen optreden. 


Meriem heeft ondanks haar drukke agenda, toch even tijd voor ons kunnen maken. Ze is een ambitieus iemand die naast het hebben van een zeer uitdagende job als security agente, tijd maakt voor haar passie: boksen.Op haar 18 jaar was ze op zoek naar iets dat haar bezig kon houden. Wat als een bezigheid begon groeide uit tot een hobby en uiteindelijk tot een passie. Meriem vertelde ons dat ze het gevoel had dat ze zichzelf moest bewijzen en tonen dat ze dit als jong meisje best wel aankon. Het is niet van de gewoonte dat een meisje als Meriem deze wereld instapt en er in uitblikt. Al zeker niet in een gemeenschap waar boksen vooral toegeschreven is als een jongenssport. Naast vooroordelen en bezorgde ouders heeft ze alles gegeven wat zorgde voor veel respect en begrip van haar omgeving. 

Ismael Assisi is een duizendpoot aan talenten. Van breakdancer tot acteur, van ninja tot reclamespots doen. Van zijn passie heeft hij zijn beroep gemaakt. Verder, probeert Ismael zijn talenten door te geven door les te geven aan jonge kinderen. 

Ines is maar dertien en hierbij de jongste binnen Speak-out. Desondanks haar leeftijd, weet Ines goed wat ze wil: anderen helpen. 

Zo motiveert ze haar vrienden en is ze hun steun en toeverlaat. Ines wilt graag psycholoog worden omdat ze niet gelooft dat jongeren zomaar in hokjes gestopt mogen worden. 


 

Gaëlle Baekelandt is model, performance artieste en eigenaar van het upcycling project di'Elle waar ze juwelen een tweede leven geeft. 

Ze probeert een leven te leiden waardat rekening houden met de omgeving, de wereld, centraal staat. Ze upcycled alles: kledij, juwelen, meubels, deco enzovoort. Ook heeft Gaëlle veel tips over hoe jezelf leren kennen invloed kan hebben op migraine. 


Wim Van Lessen: het jongetje dat op zijn vier jaar al stond te springen, draaien en zijn energie ergens probeerde kwijt te geraken op elke manier mogelijk. Toen onwetend dat hij ooit een van de beste dansers allertijden zou worden!

Vanlessen biedt als dansend lichaam weerwerk aan de dwingende muziek van Ravel, genereuze inspiratiebron voor Maurice Béjart. Slechts een handvol superieure dansers kregen de toelating om zich de choreografie eigen te maken. Een rol die hij twee jaar geleden al voor het voetlicht bracht. Instant chemistry. Wim Vanlessen is de verpersoonlijking van het vurige, ondefinieerbare, trotse wezen van de dansers, een hommage aan de zinnelijkheid en extase.


Citaat uit het magazine Klassiek - Centraal.


Miss België worden is dé droom van heel veel dames maar voor de Izegemse Imane Khoudairi kon die droom wel eens werkelijkheid worden. De 18-jarige schone was één van de 33 finalistes voor de wedstrijd. 


Mohamed stelt zich voor: 

"Ik ben Mohamed Alem, 24 jaar oud en ik woon in Antwerpen (Merksem). Ik heb toegepaste informatica gestudeerd op AP hogeschool met een specialisatie in Business IT. Ik werk nu ook als Business IT consultant voor een multinational. Voor mijn job ben ik voornamelijk bezig met bedrijfssystemen te maken en manuele taken te automatiseren. In mijn vrije tijd ben ik echt met van alles bezig: ik maak bv: websites voor bedrijven, restaurants, verenigingen etc. Ik ben ook actief als vrijwilliger bij JES, Bazzz, ik doe taekwondo (2de dan zwarte band), ik probeer ook vaak creatief bezig te zijn met o.a. film en muziek en nog veel meer. Vaak is 24u te weinig maar ik probeer er wel het maximale uit te halen. Wat ik graag in de toekomst nog zou doen op vlak van mijn carrière is al reizend of als expat in een ander land mijn werk kunnen doen.  

Enerzijds ga ik graag op reis om nieuwe avonturen, ervaringen en culturen op mijn pad te laten komen. Dat kunnen combineren met mijn job zou een droom zijn die uitkomt. Anderzijds zou ik ook dieper op het creatieve willen ingaan en hoop ik ooit in een grote film mee te spelen. Momenteel ben ik bezig met mijn netwerk in de film industrie uit te breiden en wie weet... one day..."


Wij wensen jou alvast veel succes voor de toekomst!